aanpak

Onze aanpak

Wij beginnen met een strategische oriëntatie en analyse. Dit doen we eventueel door middel van user stories waarin wordt beschreven hoe de toekomstige bezoekers de website kunnen gebruiken en hoe verschillende actoren in de organisatie dit willen doen. In deze fase wordt gedefinieerd waar de online communicatie aan dient te voldoen; in enge zin, wat zijn de vereisten, en in bredere zin: welke doelen dient deze voor de organisatie in te vullen en hoe past dit in het bredere marketing en communicatiestrategie. Wat dient de site te communiceren? Welke verwachtingen en doelstellingen zijn er ten aanzien van het bereik van de site? Deze fase vormt de basis voor de verschillende stappen van het ontwerp proces.

Functioneel ontwerp: de strategisch oriëntatie wordt uitgewerkt in een praktisch en helder overzicht. Duidelijk voor ons en u, met opgenomen de eisen, uitwerkingen en keuzes, niet alleen ten aanzien van de website zelf, maar ook wat betreft SEO en veiligheid. Vaak doen we in deze fase ook creatieve suggesties om de eerder geformuleerde doelstellingen te bereiken, bijvoorbeeld door speciale content of interactie.
Grafisch ontwerp: de look en feel van de site. Hierin komen veel aspecten samen, zoals de identiteit van uw organisatie, de doelstellingen van de website en online communicatie. De gebruiksvriendelijkheid en user interactie.
Technische ontwerp: de wijze waarop het functioneel model en het grafische ontwerp omgezet gaat worden in de praktijk.

Op het ontwerp proces volgt de bouw, hierin gaan de productie van content (beeld en tekst) en software ontwikkeling hand in hand gaan. Daarna testen en kwalitatieve evaluatie, acceptatie en lancering. Dit is vaak een iteratief proces, aangezien een continu beheer (content en functionaliteit) essentieel is voor vindbaarheid bij zoekmachines en een goede user experience.

Neem contact op voor een afspraak:

Spelplus en Knutselplus


Spelplus en Knutselplus zijn webshops gericht op senioren, specifiek deze in instellingen. Resia Bibo ontwierp een heldere en krachtige look die vervolgens op een MyShop-webwinkel framework werd geplaatst. De webshops zijn door ons ook uitgerold in Duitsland en België.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes